آیین نامه ۲۸۰۰، که به طور رسمی به عنوان “آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله” شناخته می شود.، یکی از مهم ترین مستندات فنی در زمینه مهندسی زلزله و ایمنی ساختمان در ایران است. این آیین نامه به منظور افزایش مقاومت ساختمان ها در برابر زلزله های احتمالی و کاهش خطرات ناشی از آن ها تدوین شده است. در ادامه شرح مختصری از این آیین نامه بیان شده است:
زلزله ها از جمله بلایای طبیعی هستند. که می توانند خسارات جانی و مالی فراوانی به بار آورند. ایران به دلیل قرار گرفتن بر روی کمربند زلزله خیز آلپ-هیمالیا، همواره با خطر زلزله مواجه است. به همین دلیل، تدوین آیین نامه ای جامع برای طراحی ساختمان ها با هدف کاهش آسیب پذیری در برابر زلزله، امری ضروری به نظر می رسد.
آیین نامه ۲۸۰۰ اولین بار در دهه ۴۰ شمسی تدوین. و در سال های ۱۳۶۶ و ۱۳۶۷ به صورت اجباری در ایران اجرایی شد. این آیین نامه با هدف ارتقاء ایمنی ساختمان ها و کاهش خسارات ناشی از زلزله ها، مجموعه ای از قوانین سازه ای را برای طراحی لرزه ای ساختمان ها ارائه می دهد.
آیین نامه ۲۸۰۰ بر اساس اصول مهندسی زلزله و با توجه به تجربیات بین المللی و داده های زمین شناسی و لرزه ای ایران تدوین شده است. این آیین نامه شامل مفاهیمی چون طبقه بندی و خطر زلزله، ضوابط طراحی لرزه ای، الزامات ژئوتکنیکی، و ضوابط ساختمان های با مصالح بنایی است. اجرای صحیح آیین نامه در طراحی و ساخت سازه ها. از اهمیت بسیاری برخوردار است. این اهمیت از جوانب مختلف می تواند توجیه شود:
به طور کلی، اجرای صحیح آیین نامه زلزله باعث افزایش ایمنی، کاهش خسارات، حفظ تمامیت سازه ها و اقتصادی بودن پروژه های ساختمانی می شودد
این آیین نامه شامل چندین فصل است. که هرکدام به بخش های مختلف طراحی ساختمان در برابر زلزله می پردازند:
باتوجه به تغییرات مداوم در استانداردهای بین المللی و نیاز به به روزرسانی دانش فنی، این آیین نامه به صورت دوره ای مورد بازنگری و اصلاح قرار می گیرد. این امر به منظور اطمینان از اینکه آیین نامه با آخرین پیشرفت های علمی و فنی همگام است، انجام می شود.
گزیده ای از متن آیین نامه :
به استناد ماده ۳۳ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان- مصوب۱۳۷۴- آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله ( ویرایش چهارم ) که به شرح متن پیوست توسط این وزارتخانه- مرکز تحقیقات راه.، مسکن و شهرسازی بازنگری و تدوین شده. و در جلسه مورخ ۱۳۹۳/۰۶/۲۳ کمیته دائمی بازنگری آیین نامه مذکور و نیز کمیته ملی استاندارد مربوط به آن مورد تایید قرار گرفته است، تمامی ساخت و ساز ها در سراسر میهن اسلامی باید بر اساس آن انجام گیرد. شهرداری ها، بخشداری ها، دهیاری ها و سایر مراجع صدور پروانه و کنترل و نظارت بر اجرای ساختمان ها و همچنین مالکان، کارفرمایان و مجریان ساختمان ها و صاحبان حرفه های مهندسی ساختمان می بایست این آیین نامه را رعایت و اجرا نمایند.
در آیین نامه های مربوط به طراحی زلزله.، استفاده از تکنولوژی ها و روش های جدید برای بهبود مقاومت سازه ها در برابر زلزله به طور مداوم در حال به کارگیری است. تعدادی از این تکنولوژی ها و روش ها عبارتند از :
* این تکنولوژی ها و روش ها تنها بخشی از نوآوری هایی هستند که در آیین نامه های طراحی زلزله مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از این تکنولوژی ها و روش ها باعث بهبود عملکرد و ایمنی سازه ها در برابر زلزله می شود و باعث کاهش خسارات ناشی از وقوع زلزله می گردد.
آیین نامه ۲۸۰۰ نقش مهمی در ارتقاء ایمنی ساختمان ها در ایران دارد. و به عنوان یک مرجع اصلی برای مهندسان و دانشجویان رشته های مرتبط با ساخت و ساز محسوب می شود. این آیین نامه با تاکید بر اصول مهندسی مدرن و تجربیات علمی.، راهنمایی جامع برای طراحی ساختمان های مقاوم در برابر زلزله ارائه می دهد.
شرکت آهن بان ، تولیدکننده تمام اتوماتیک میلگرد بستر و محصولات مفتولی است.
محصولات این شرکت درگستره وسیعی از صنایع از جمله ساختمان سازی ، سد سازی ، صنعتی ، ریلی ، عایق سازی و …مورد استفاده قرار می گیرد.
آهن بان ، همراهِ با اطمینان
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت برای آهن بان محفوظ می باشد